Боран Босанчић: Субвенције за родитеље чија д‌јеца иду у приватне вртиће одмах повећати на 150 КМ и да постепено још расту

18/03/2024

Већ дуго времена је прошло од када се родитељи д‌јеце која похађају приватне вртиће боре за своја права, а још ништа није урађено. Због тога предлажемо да се што прије донесе одлука да се повећају субвенције које примају.

Поручио је ово предсједник ГО ДЕМОС Бањалука, Боран Босанчић.

Он истиче да се ова странка већ мјесецима бори за боље услове родитеља чија д‌јеца иду у приватне вртиће и да је недопустиво да још ништа није урађено.

– Предлажемо, да се већ од следећег мјесеца субвенција повећа на 150 КМ и да постепено расте док се не изједначи са градским, или док се не изгради довољан број градских вртића – поручио је Босанчић.

Он је рекао да су у ДЕМОС-у свјесни да се не може тако брзо изградити довољан број градских вртића, те да буџет не може поднијети да се одмах изједначе субвенције.

– Због тога предлажемо да се субвенције повећају на 150 КМ и да она постепено расте, а и да се одмах крене у изградњу  новх градских вртић – појаснио је Босанчић.

Сматра да као и колеге из СП да је градња нових вртића најбоље рјешење, али је чињеница да то не иде брзо и да требају велика средства, као и да је 1.500 д‌јеце на чекању.

Због тога треба урадити макар ову једнократну мјеру и олакшати проблем д‌јеци и родитељима д‌јеце који иду у приватне вртиће.

– Треба регулисати да док се користе субвенције нема повећања цијене вртића – рекао је Боран Босанчић.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови