Боран Босанчић: Спријечити поскупљење вртића у Бањалуци, а руководство вртића да још једном размисли о посљедицама које ће направити

27/05/2024

Оштро осуђујемо одлуку једног од највећих приватних вртића у Бањалуци да драстично поскупи своје услуге и позивамо руководоство ГУ Бањалука да ово одмах спријечи и заштити родитеље!

Поручио је предсједник ГО ДЕМОС Бањалука Боран Босанчић.

-Ово је крајње неприхватљив корак који ће озбиљно оптеретити родитеље, а који су већ оптерећени бројним економским изазовима. На овај начин ће изгубити сви, почев од родитеља који ће морати да исписују дјецу, па да самог вртића – појашњава Босанчић.

Он каже да разумије да вртићи требају да покрију трошкове, између осталих и плате васпитачима, али подизање цијене услуга за тако висок износ није рјешење.

– Родитељи већ воде борбу да измире све своје финансијске обавезе, укључујући трошкове живота и образовања своје дјеце. Додатно оптерећење од 100 марака мјесечно може бити непремостива препрека за многе породице, поготово оне чије двоје или више дјеце иде у приватни вртић. Износ од око 800 марака за двоје дјеце је нешто преко чега не можемо прећи – поручио је Босанчић.

Позивамо руководство града Бањалука да хитно дјелује како би заштитили родитеље од оваквих неоправданих поскупљења.

-Дјеца су наша будућност и апелујемо на градске власти да предузму конкретне кораке како би се спријечило ово поскупљење и како би се заштитили интереси родитеља и дјеце. Позивам и руководство вртића да још једном размисли о поскупљењу и посљедицама које ће оно произвести – рекао је Босанчић.

Као једно од могућих рјешења ове ситуације Босанчић је навео да се приватни вртићи, који примају субвенције, требају уговором обавезати да не могу самостално дизати цијене услуга.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови