Боран Босанчић: Простор у ОШ „Милан Ракић“ претворити у градски вртић

29/05/2024

Нова поскупљења приватних вртића још једном су показала суштинску потребу за изградњу нових градских вртића у Бањалуци, а ДЕМОС већ мјесецима предлаже да се искористе простори који су у власништву града и да се они преуреде у вртиће, каже предсједник ГО ДЕМОС Бањалука Боран Босанчић.

Он је подсјетио да је и раније позивао Градску управу Бањалука да искористи дио простора у Основној школи „Милан Ракић“ у Новоселији и да се он претвори у вртић и истиче да је сада прави тренутак да се крене у овај посао.

-Више од 1.500 дјеце је остало без мјеста у вртићима, субвенције често касне, а приватни вртићи сваких пар мјесеци дижу цијене. Зато предлажемо да се одмах крене у опремање и изградњу нових вртића. Једна од локација која би била одлична за ове намјене је и поменути простор у ОШ „Милан Ракић“ у Новоселији – истиче Босанчић.

Према његовим ријечима, Влада Републике Српске и Град Бањалука су уложили значајна средства у обнову ове школе, а један дио простора је и даље празан. Зато сматра да би се овај простор могао искористити и у веома кратком року отворити вртић.

-Знамо да је тешко изградити нове вртиће и да треба доста времена и новца, ал хајмо искористити просторе које већ имамо и да помогнемо дјеци и родитељима. У овај вртић би могла ићи дјеца из Новоселије, Карановца, Српских Топлица и једног дијела Обилићева и других мјесних заједница које се граниче са овим подручјем. На тај начин би се растеритили и вртићи у граду. Такође, предлажемо да се у наредном мандату планира и изградња новог вртића код школе у Карановцу – појашњава Босанчић.

Истакао је и да ће ДЕМОС увијек пружити подршку сличним приједлозима који ће помоћи грађанима и олакшати им живот.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови