Боран Босанчић: ДЕМОС први дигао глас против високих цијена у приватним вртићима

11/06/2024

Одлука да се у овој години у два наврата повећају субвенције за родитеље чија дјеца иду у приватне вртиће је исправна ствар, али представља тек први корак у томе да се изједначе цијене градских и приватних вртића у Бањалуци.

Поручио је предсједник Градског одбора ДЕМОС Бањалука Боран Босанчић.

Он истиче да је управо ДЕМОС први дигао глас против нереалних цијени приватних вртића  у Бањалуци и да се од првог дана залажу да се родитељима олакша и овако тешка финансијска ситуација.

– Ова мјера представља значајан корак ка стварању праведнијег и приступачнијег система предшколског образовања, али желимо нагласити да то још увијек није довољно. Позивамо Градску управу да што прије донесу нове одлуке како би се изједначиле цијене градских и приватних вртића. Такође, инсистирамо на увођењу регулатива које ће спријечити приватне вртиће да дивљају са цијенама и да их без икаквог основа повећавају – рекао је Босанчић.

Истакао је да су управо ова два корака кључна, уколико желимо да се посветимo малишанима и родитељима, и да им свима олакшамо живот.

Босанчић је подсјетио да они већ мјесецима Граду предлажу да се овај проблем мора што прије мора ријешити, а такође су предложили и неколико објеката који су у власништву града, а гдје би се у веома кратком року могли направити вртићи.

https://demosbl.com/wp-content/uploads/2023/09/DEMOS-Banja-Luka-logo.png
ГРАДСКИ ОДБОР БАЊА ЛУКА
Демократски савез (ДЕМОС) је добровољна, самостална и независна политичка организација у коју се учлањују грађани, прихватајући политички програм и Статут ДЕМОС-а.
ДЕМОС је основан 22. децембра 2018. године у Бањој Луци, а за првог предсједника је изабран Недељко Чубриловић.
Контакт
Корисни линкови